Pomoć i tel. naručivanje
+386 26 200 230
Vaša košarica Je trenutačno prazna

Čuvanje osobnih podataka

Upravitelj osobnih podataka i kontaktni podatci

 

Ova politika vrijedi za obradu (upotrebu) bilo kojih osobnih podataka koje izvodi firma Malinca d.o.o. (upravitelj) ili koja se obrađuje u imenu upravitelja.

 

Podatci o upravitelju:

 

Podaci o poduzeću

 

Klepet ob kavi d.o.o., Ulica Gradnikove Brigade 8, 1000 Ljubljana, Slovenija.

 

PB: SI20822863 (obveznik PDV-a)

 

Matični broj: 7102569000

 

Telefon: +386 26 200 230

Email: info@klepetobkavi.si

 

Koje osobne podatke obrađujemo

 

Osnovni kontaktni podatci (ime, telefonski broj, e-mail);

Podatci o upotrebi naših online stranica (klik na poveznice, potrošeno vrijeme) i podatci glede odaziva na naše e-pmail poruke (da li je bila poruka otvorena, na koje poveznice ste kliknuli);

Podatci koji nam trebaju za ispunjavanje ugovora i dostavu kupljenih proizvoda (predmet kupnje, cijena, adresa za dostavu, vrijeme dostave, način plaćanja, datum plaćanja, podatci o reklamacijama, podatci o izdanom računu itd.).

Pravne podloge za obradu osobnih podataka

 

Vaše osobne podatke možemo obrađivati na sljedećim podlogama:

 

  • kada je to potrebno za ispunjavanje naših zakonskih obaveza (npr. izdaja računa za kupljene proizvode);
  • kada je obrada vaših osobnih podataka potrebna za sklapanje i ispunjavanje ugovora kojeg ste sklopili s nama ili jer ste od nas željeli ponudu;
  • kada ste za obradu svojih osobnih podataka dali odobrenje za obradu za pojedinačnu namjenu obrade gdje imate pravo da danu potvrdu otkažete;
  • kada imamo za obradu vaših osobnih podataka zakonit interes (kada vam pošaljemo e-mail u slučaju da ste napustili online košaricu na našoj online stranici bez završetka kupovine).

Namjena obrade osobnih podataka

 

Vaše osobne podatke upotrebljavamo za jedan ili više navedenih namjena:

 

komuniciranje s vama u vezi naših usluga i odgovaranja na vaše upite

sklapanja ugovora i obaveza koje dolaze iz sklopljenog ugovora;

tržno komuniciranje (slanje e-maila i sms poruka);

za rješavanje bilo kojih pravnih zahtjeva i sporova;

za statističke analize o prodaji našega blaga i o upotrebi naših online stranica;

Koliko duga čuvamo vaše osobne podatke i šta se s njima kasnije dogodi

 

Osnovne osobne podatke čuvamo cijelo vrijeme dok imate status našeg registriranog korisnika na našim online stranicama.

 

Osobne podatke koje obrađujemo na podlozi vaše dozvole čuvamo trajno odnosno do prekida te potvrde s vaše strane.

 

Podatke o izdanim računima čuvamo 10 godina od izdaje računa.

 

Podatke koji su potrebni za sklapanje i ispunjavanje ugovora među vama i nama čuvamo još 5 godina od ispunjavanja ugovora (dobave blaga).

 

Nakon isteka roka čuvanja osobne podatke učinkovito izbrišemo ili anonimiziramo što znači da ih obradimo na takav način da ih nikako nije više moguće povezati s vama.

 

Prostovoljnost posredovanja podataka i posljedice neposredovanja

 

Posredovanje osobnih podataka je prostovoljno. Osobne podatke nam niste nam niste dužni posredovati iako u slučaju da ih ne posredujete ne možete s nama sklopiti ugovor (trebaju nam za dostavu narudžbe). Koji podatci su takvi da njihovo neposredovanje prouzroči navedene posljedice navesti ćemo svaki put kada od vas budemo zahtijevali osobne podatke.

 

Tko ima dostup do vaših osobnih podataka

 

Vaše osobne podatke ne posredujemo i ne omogućavamo vidljivost trećim osobama (izvan firme Klepet ob kavi d.o.o. osim onima koji imaju s nama potpisan pismeni ugovor na podlozi kojeg vode određene zadaća u vezi obrade podataka i dužni su poštovati zakon i čuvanje osobnih podataka. Te treće osobe kojima posredujemo osobne podatke su:

 

- pružatelji usluga marketinga

 

- pružatelji slanja e-mail poruka

 

- pružatelji slanja sms poruka

 

- pružatelji programskih usluga

 

Te treće osobe smiju osobne podatke obrađivati u okviru naših uputa i osobne podatke ne smiju obrađivati za osobne namjene. Vezani su na ugovor da će oni i njihovi zaposleni čuvati vaše osobne podatke.

 

Treće osobe podatke ne izvoze u treće države (izvan država članica Europskog gospodarskog prostora - to su članice EU te Island, Norveška i Liechtenstein).

 

Kakva prava imate u vezi s osobnim podatcima, kako možete odustati od dozvole za obradu i kakve su posljedice prekida

 

Glede svojih osobnih podataka imate sljedeća prava:

 

da od nas bilo kada zahtijevate:

potvrdu da obrađujemo vaše osobne podatke;

dostup do osobnih podataka i sljedeće informacije: namjena obrade; vrste osobnih podataka; korisnike ili kategorije korisnika koji su im bili ili će im biti otkriveni osobni podatci, pogotovo korisnike u trećim državama ili međunarodnim oraganizacijama; okvirno razdoblje čuvanja osobnih podataka ili ako to nije moguće mjerila koja se upotrebljavaju za određivanje tog razdoblja; opstanak automatiziranog donošenja odluka, kao što je i oblikovanje profila te razloge za njega kao i značaj i predviđene posljedice takve obrade za vas

jednu (besplatnu) kopiju osobnih podataka u obliku kojeg odredite sami (ako je zahtjev predan s elektronskim sredstvom za komunikaciju i ne zahtijevate drugačije se kopija osigura u elektronskom obliku); za dodatne kopije koje zahtijevate možemo računati razumnu pristojbinu za troškove;

popravka netočnih osobnih podataka;

ograničenje obrade kada:

se ne slažete s točnosti osobnih podataka i to za razdoblje koje nam omogućava provjeriti točnost osobnih podataka;

je obrada nezakonita i ne slažete se s brisanjem osobnih podataka te umjesto toga zahtijevate ograničenje njihovog korištenja;

osobne podatke ne trebamo više za obradu ili ih vi trebate za izvedbu ili obranu pravnih zahtjeva;

brisanje svi osobnih podatka (pravo do zaborava) ako su ispunjeni pretpostavke iz člana 17 Opće uredbe o čuvanju podataka, prije svega u slučaju kada otkažete dozvolu za obradu osobnih podataka;

ispis osobnih podataka u strukturiranoj, opće upotrebljavanoj i strojno čitljivom obliku s pravom da te podatke posredujete drugom upravitelju bez da bi vas mi kod toga ograničavali;

prestanak korištenja osobnih podataka za namjene neposrednog marketinga uključujući s oblikovanjem profila;

da za vas ne vrijedi odluka koja temelji na automatiziranoj obradi uključujući oblikovanje profila ako su ispunjene pretpostavke iz člana 22 Opće uredbe o čuvanju podatka.

pravo, da protiv nas uložite pritužbu kod Informacijsko ovlaštene sobe ako mislite da obrada vaših osobnih podataka krši Opću uredbu o čuvanju podataka.

Postupak provođenja prava

 

Svoje zahtjeve koji se tiču provođenja prava u vezi s osobnim podatcima možete nasloviti na bilo koji kontakt koji je naveden na vrhu ovog dokumenta pod Upravitelj osobnih podataka u kontaktni podatci.  

 

Za potrebe pouzdane identifikacije u slučaju provođenja prava u vezi s osobnim podatcima možemo od vas zahtijevati dodatne podatke, mi možemo to odbiti u slučaju da dokažemo da vas ne možemo pouzdano identificirati.

 

Na vaš zahtjev s kojim provodite svoja prava u vezi s osobnim podatcima moramo odgovoriti bez nepotrebnog odgađanja i najkasnije u mjesec dana od kada primimo vaš zahtjev.

 

U Velenju, 25.5.2018.

Obavijest o korištenju web kolačića

U svrhu pružanja bolje funkcionalnosti, korisničkog doživljaja, sigurnosti, nesmetanog rada i evidencije broja korisnika na web stranici koristimo web kolačiće.

Hitni kolačići potrebni su za optimalno funkcioniranje web stranice, a drugi se kolačići upotrebljavaju za prilagodbu sadržaja i oglasa te analizu posjeta web stranice.

Za više informacija pročitajte objašnjenje o web kolačićima gdje uvijek možete isključiti pojedine web kolačiće