Pomoć i tel. naručivanje
+386 26 200 230
Vaša košarica Je trenutačno prazna

SIBIRSKA ČAGA

SIBIRSKA ČAGA

Sibirska čaga postala je vrlo popularna, kada je spomenuta u knjizi  „Odjel za rak“  nobelovca Aleksandra Solženjicina. On je pisao o vlastitom ozdravljenju od karcinoma pomoću čaja od čage, nakon neuspješnog liječenja po klinikama.

Bog je mislio na sve kada je stvarao našu planetu i čovjeka u srži tog čarobnog svijeta. Dao je čovjeku oči da vidi, uši da čuje, usta da kuša, ruke da traži. Dao je čovjeku sve. Koliko je samo čovjek slijep i isključen u današnjem modernom svijetu  “velikih građevina“  i još većih  “građevinara“, svjedoči činjenica da ljudi uopće ne primjećuju bogatstvo koje su dobili kao dar od Boga. Tako čovjek nerijetko uništava i ruši prirodu ni ne znajući da je možda srušio lijek za mnoge bolesti, za spas života.  Koliko je samo breza srušeno posljednjih godina širom naše zemlje? Upravo toliko je lijekova uništeno bez da je to  itko opazio. Kao da smo svi zdravi. Kao da medicina može ono što Bog ne može. Ali, ipak nije tako. Najveći liječnik svih vremena je naš Stvoritelj, onaj koji je stvorio sve, pa i lijek  baš za svaku bolest današnjice. Tako je Bog stvorio čagu, gljivu koju mnogi uništavaju.

Čaga ( lat . Inonotus obliquus ) je gljiva koja parazitira na brezi, a sliči izgorjeloj izbrazdanoj kori. Zapravo  čaga je rak na brezi, a lijek protiv raka za čovjeka. Raste u šumama breze širom Sjeverne i Istočne Evrope, Rusije i Koreje. Tisućama godinama čaga se koristi širom Evroazije, gdje je zbog svoje ljekovitosti bila poznata i pod nazivima  „Božji dar“ i “kraljica bilja“. Njezina ljekovitost dokumentirana je u najstarijem službenom popisu ljekovitih supstanci, kineskoj knjizi Shennong Ben Cao Jing, staroj 2300 godina. U tom je djelu, zahvaljujući raznovrsnim i sveobuhvatnim ljekovitim svojstvima, prozvana “nadmoćnom biljkom“. Sibirska čaga postala je vrlo popularna kada je spomenuta u knjizi “Odjel za rak“ nobelovca Aleksandra Solženjicina.

On je pisao o vlastitom ozdravljenju od karcinoma pomoću čaja od čage nakon neuspješnog liječenja u različitim klinikama. Istraživanja su pokazala, da je čaga, ova neugledna i parazitska gljiva, prepuna ljekovitih i čudotvornih, biološki aktivnih tvari, koje se ne mogu naći ni u jednoj drugoj biljci.

U njenom sastavu nalaze se fenolni spojevi -polifenoli, polisaharidi, beta glukani, melanin, triterpenoidi,  betulinska kiselina,  kao i mnogi drugi elementi i spojevi, koji su od vitalne važnosti za dobro funkcioniranje našeg organizma. Čaga je prirodni borac protiv gotovo svih vrsta tumora,  zahvaljujući upravo betulinskoj kiselini, koja sprječava razvoj raka i uništava kancerogene stanice, ne dirajući zdrave. Čaga vrlo efikasno, prema svjedočanstvima i istraživanjima ruskih  znanstvenika djeluje uništavajuće na rak dojke, jajnika, vrata maternice, prostate, pluća, želuca, slezene, mozga i timusa, te leukemije i svih vrsta melanoma i limfoma. Čaga svojim moćnim protuupalnim djelovanjem i mehanizmom apoptoze uništava deformirane stanice. Smatra se, da čagina kiselina iz ove gljive ima najsnažnije djelovanje. Prema tvrdnji ruskih znanstvenika  ona normalizira metabolizam i ljekovito djeluje na sve organe i tkiva ljudskog organizma. Korisna je i kao dodatak konvencionalnim sredstvima kao što je kemoterapija,  jer ublažava njezine nuspojave i jača imunitet.

Čaga je i snažan adaptogen, što znači, da  deluje i protiv stresa, koji uzrokuje 90% svih bolesti na svijetu, a što mnogi danas zaboravljaju. Sovjetska vlada je svojedobno svojim sportašima i astronautima naredila, da koriste adaptogena za poboljšanje umnih i fizičkih sposobnosti. Jedan od njih bila je i čaga, koja se pokazala najdjelotvornijom.

Ruski znanstvenici uspjeli su napraviti kreme od čage za zglobove i vene. Razvili su sistem mikrokapsula, koji omogućuje sastojcima čage da lako prodru u kožu i djeluju neposredno u zglobu, u žarištu bolesti. Taj lijek ublažava bol, zaustavlja grčenje mišića, potiče uklanjanje soli i toksina iz zglobova, osjetno usporava njihovo starenje i razaranje hrskavičnog tkiva.

Izvještaji iz klinike u Vladivostoku spominju stopostotno izlječenje  psorijaze, kao i  artritisa, što se rijetko postiže.

Čaga je zapravo  nevjerojatna biljka, koju najčešće čovjek ne bi niti primijetio. Ona ljekovito djeluje kao antioksidans, antikancerogen, antireumatik, antivirus,  analgetik i protuupalno, što ju definitivno svrstava među najljekovitije plodove naše planete.

 

(web-tribune.com)

(Zrinka K., Dnevno.hr)

Trenutačno još uvijek nema nikakvoga artikla

Povezani postovi

Currently there are no news items.

Go back

Komentari

Obavijest o korištenju web kolačića

U svrhu pružanja bolje funkcionalnosti, korisničkog doživljaja, sigurnosti, nesmetanog rada i evidencije broja korisnika na web stranici koristimo web kolačiće.

Hitni kolačići potrebni su za optimalno funkcioniranje web stranice, a drugi se kolačići upotrebljavaju za prilagodbu sadržaja i oglasa te analizu posjeta web stranice.

Za više informacija pročitajte objašnjenje o web kolačićima gdje uvijek možete isključiti pojedine web kolačiće