Pomoć i tel. naručivanje
+386 26 200 230
Vaša košarica Je trenutačno prazna
  • naravno – ekološko
  • celostno – holistično
  • razstrupljanje
  • podpora kostem in sklepom
  • prebava

Crna sibirska čaga iz Altaja

Čaga se nalazi na prvom mjestu na ORAC ljestvici, koja klasificira biljke i gljive po antioksidalnoj vrijednosti. Najcjenjenija je sibirska čaga, koja raste na području Gornjeg Altaja u teškim klimatskim uvjetima i ima, kao šta to potvrđuju usporedne kliničke studije, oko 12 puta jači terapeutski učinak nego čaga iz nizinskih područja. 

Prava sibirska čaga mora posjedovati valjan certifikat, koji potvrđuje njeno porijeklo i  kvalitetu. Najveći terapeutski učinak ima čaga, koja je stara više od 9 godina, raste na brezama u južnom dijelu Sibira ili na Altaju, na nadmorskoj visini od 1500 m, gdje zimi temperature padnu 50° ispod nule. 

Količina: 250ml

Imamo zalihe artikla u skladištu
118,00 
kom
118,00 

Telefonsko naručivanje

+386 26 200 230

Zbog svojih farmakološki aktivnih sastojaka je čaga u nekim farmakopejama svrstana u ljekovite gljive. Upotreba čage u liječenju je bila, vjerojatno, poznata već  5600 godina pr.n.e. u narodnoj medicini u Aziji. Posljednjih 50 godina se također upotrebljava na Zapadu, kako u službenoj tako i u komplementarnoj medicini.  Povijesni izvori navode kako je ruski car Vladimir Monomakh, u 12.stoljeću, liječio rak na usnama sibirskom čagom. Od 16.stoljeća nadalje je poznata uporaba čage u evropskoj fitomedicini u liječenju raka, gastritisa, psorijaze, kožnih bolesti, bolesti zglobova, šećerne bolesti I tuberkuloze.

Ogroman interes za terapeutski učinak čage među ljudima, a također i znanstvenicima je zasigurno pokrenuo dobitnik Nobelove nagrade za književnost Aleksander Isajevič Solženjicin (1918-2008) sa svojim romanom Odjel za rak (Ра́ковый ко́рпус, 1967). U trenutku Staljinovih progona Solženjicin je bio prognan u Uzbekistan, gdje je obolio od raka. Liječio se je u državnoj bolnici u Taškentu i o tome pisao u romanu Odjel za rak. Glavni lik Kostogalotov je ustvari Solženjicin, koji je u 40-oj godini života obolio od raka. Poznato je, da je Solženjicin o čagi čuo u bolnici, te da ju je kasnije cijeli život redovito koristio do smrti u 90-oj godini.  

BEZ ŠEĆERA ili ALKOHOLA!

Jedini konzervans je sorbinska kislina iz jarebike.

Upotrijebljen je samo vanjski crni sloj čage, zbog čega se crna sibirska čaga iz Altaja, ne može uspoređivati niti sa jednom drugom čagom na domaćem ili stranom tržištu. Voda, koja je sastavni dio crne sibirske čage, je voda sa izvora Aržan suj, koji je ujedno altajsko sveto mjesto. Voda ima puno srebrnih iona, koji daju poseban učinak kao i koloidno srebro, odnosno kao da jedeš srebrnim žlicama ili kao da piješ iz srebrnih čaša. 

Tu možete naći informaciju o ORAC ljestvici, na kojoj se čaga nalazi na prvom mjestu.

Tina Feldin

Poskušamo pri očetu, navdušila nas je Maria Ana Kolman, dobro deluje po prvem mesecu. Nadaljujemo in držimo pesti.

Zoran Tomič

Bil na predavanju in tale stvar me je čisto šokirala! Pa vem da v opisu ne sme pisati veliko stvari, ki pa bi lahko koga ogrozile ... škoda, ampak ja, to je prav čaga.

Nina Prestor

Kupila sem čago na predavanju, bila sem skurjena in na koncu z živci tole pa me je obudilo!

Nataša Kirn

Hvala da ste tole pripeljali k nam! Čudeži ....

Ana Marija Pečnik

To je nekaj čisto drugega kot druge stvari kokr so na trgu. Prej smo probali z alkoholnim izvlečkov in kupovali neke kapsule, ki sploh verjetn niso ble čaga, al pa vsej prava ne.

Go back

Srodni proizvodi

Obavijest o korištenju web kolačića

U svrhu pružanja bolje funkcionalnosti, korisničkog doživljaja, sigurnosti, nesmetanog rada i evidencije broja korisnika na web stranici koristimo web kolačiće.

Hitni kolačići potrebni su za optimalno funkcioniranje web stranice, a drugi se kolačići upotrebljavaju za prilagodbu sadržaja i oglasa te analizu posjeta web stranice.

Za više informacija pročitajte objašnjenje o web kolačićima gdje uvijek možete isključiti pojedine web kolačiće