Pomoć i tel. naručivanje
+386 26 200 230
Vaša košarica Je trenutačno prazna
  • podpora kostem in sklepom
  • pomlajevanje
  • naravno – ekološko
  • za ženske
  • podpora hormonom
  • lasje in nohti

VITAMIN-E 400IU, 60 mekanih kapsula

Vitakingov proizvod Vitamin E je 100 % prirodnog izvora i uvijek je označen sa malim slovom “d” ispred različitih oblika vitamina, kao šta je d-alfa-tokoferol. Sintetičku razliku lako prepoznate prema oznaci “dl”. Prirodni vitamin E djeluje puno bolje od sintetičkih varijanti, jetra ostale oblike jednostavno izlučuje iz tijela, bez apsorpcije.

Vitamin E je važan antioksidant u tijelo, djeluje protuupalno i brine za zdravlje naše kože. Odgovarajuće razine toga vitamina u koži, mogu spriječiti upalnu štetu zbog izloženost suncu, pomažu ublažiti znakove starenja i smanjuju rizik od dobivanja raka kože zbog prekomjerne izloženosti UV zračenju. 

Porijeklo: EU

Imamo zalihe artikla u skladištu
23,00 
kom
23,00 

Telefonsko naručivanje

+386 26 200 230

Alfa-tokoferol je biološko najaktivniji oblik vitamina E. Jako je protuupalno i antioksidativno sredstvo, koje brani kožu od prostih radikala, koji bi inače prouzročili štetu u tijelu. U kombinaciji sa selenom možemo antioksidativnu aktivnost još povećati jer se tako popravlja koncentracija glutationa u tijelu.

 

Vitamin E je još posebno važan za zdravlje i ljepotu kože, jer kroz lojnice prolazi na površinu i štiti vanjski sloj kože. Do izlučivanja dolazi tek 7 dana nakon uzimanja vitamina. Ključan je također za pomoć u djelovanju imunološkog sustava, stanične signalizacije, regulacije genske ekspresije i kod drugih probavnih procesa u tijelu. 

I hrana je također bogata vitaminom E, možemo ga naći u biljnim uljima, lisnatom zelenom povrću i maslu. Problem kod biljnih ulja je da su većinom jako nestabilna i da se zagrijavanjem pretvaraju u trans masnoće. Ako ga koristimo sa lisnatim zelenim povrćem, potrebno je dodati dosta masnoće u kojima je vitamin E topljiv, jer se drugačije neće apsorbirati. 

Preporučen dnevni dodatak uz obrok: 1 kapsula 

Opis proizvoda je samo informativne prirode i nije bio potvrđen od strane Europskog instituta za sigurnost hrane(EFSA).

Go back

Srodni proizvodi

Obavijest o korištenju web kolačića

U svrhu pružanja bolje funkcionalnosti, korisničkog doživljaja, sigurnosti, nesmetanog rada i evidencije broja korisnika na web stranici koristimo web kolačiće.

Hitni kolačići potrebni su za optimalno funkcioniranje web stranice, a drugi se kolačići upotrebljavaju za prilagodbu sadržaja i oglasa te analizu posjeta web stranice.

Za više informacija pročitajte objašnjenje o web kolačićima gdje uvijek možete isključiti pojedine web kolačiće